8:00 - 19:00

ساعات کاری ما دوشنبه - جمعه

004917683066662 - 00989133086989

ارتباط با ما

واتس اپ

 

جرایم مربوط به اموال و اشخاص

موسسه حقوقی بین المللی داود قراخانلو > جرایم مربوط به اموال و اشخاص
a

جرایم علیه اموال و اشخاص، به انواع جرایمی گفته می شود که ناظر بر سلب حقوق مالکانه افراد نسبت به اموال شان می باشد که از جمله آنها می توان به جرم سرقت و کلاهبرداری، تخریب و خیانت در امانت و غیره اشاره نمود که هریک، مجازات خاص خود را دارند. نحوه شکایت از این نوع جرایم، از طریق ثبت شکواییه در دفاتر خدمات قضایی است.

جرایم مربوط به اموال و اشخاص، در قوانین جزایی کشورها، علاوه بر حمایت از جسم و جان شهروندان، اموال و حقوق مادی آنها نیز، مورد حمایت قرار گرفته است. به همین دلیل است که در صورتی که شخصی، اقدام به آسیب رسانیدن به اموال دیگران نموده و حقوق مالی ایشان را نقض نماید، باز هم می توان این امر را مصداقی از جرم در نظر گرفته و با پیش بینی ضمانت اجراهای متناسب، به مقابله با آن پرداخت .

به همین دلیل ، در قانون مجازات اسلامی ، علاوه بر پیش بینی جرایم علیه اشخاص ، جرایم علیه اموال و مالکیت نیز ، به تفصیل ، مشخص شده است که وجه مشترک این دسته از جرایم ، آن است که در آنها ، حقوق مادی و مالی شهروندان و حق مالکیت ایشان نقض می گردد . نظر به اهمیت این دسته از جرایم، لازم است که انواع جرایم علیه اموال و مالکیت و مجازات قانونی آنها ، مورد بررسی قرار گیرد.

یکی از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت، جرم سرقت یا دزدی می باشد. بر اساس ماده 267 قانون مجازات اسلامی، جرم سرقت، به این معناست که شخصی، اقدام به ربودن مال متعلق به دیگری نماید. لذا جرم سرقت، یکی از مهم ترین انواع جرایم علیه اموال و مالکیت محسوب می شود.

یکی دیگر از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت، جرم کلاهبرداری می باشد. بر اساس ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری: کلاهبرداری، عبارت است از فریب دادن افراد و بردن اموال آنها با استفاده از وسایل متقلبانه.

همچنین، بر اساس ماده 675 الی 689 قانون مجازات اسلامی ، دسته دیگری از جرایم علیه اموال و مالکیت ، مورد پیش بینی قرار گرفته است که شامل احراق و تخریب و اتلاف اموال دیگران بوده و انواع آن ، شامل تخریب مواردی چون محل مسکونی ، باغ ها ، کشتی ها کارخانه و انبار و مواردی از این قبیل و یا سوزاندن اموال و اسناد دیگران می باشد.

در قانون مجازات اسلامی ، در کنار جرایم علیه اشخاص ، که ناظر بر ارتکاب جرم علیه تمامیت جسمانی افراد می باشد ( از قبیل جرم قتل ، ضرب و جرح و غیره ) ، دسته و انواع دیگری از جرایم با عنوان جرایم علیه اموال و مالکیت نیز ، مورد پیش بینی قرار گرفته است که در قسمت قبل ، به معرفی برخی از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت ، پرداخت شد .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که مجازات جرایم علیه اموال و مالکیت چیست . به عبارت دیگر ، در صورت ارتکاب جرم علیه اموال و مالکیت ، مرتکب به چه مجازاتی محکوم خواهد شد . در پاسخ به این سوال باید گفت که در قانون مجازات اسلامی، یک مجازات خاص برای ارتکاب جرم علیه اموال و مالکیت مورد پیش بینی قرار نگرفته است .

بر این اساس ، در صورتی که هر یک از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت رخ داده باشد، مرتکب، به مجازات مخصوصی که در قانون مجازات تعیین شده است، محکوم خواهد شد . به همین دلیل، مجازات جرمی همچون سرقت ، با مجازات جرم کلاهبرداری یا تخریب و احراق، متفاوت خواهد بود و قاضی دادگاه، پس از احراز عنصر مادی هر کدام از جرایم مذکور مجازات مخصوصی که در قانون مقرر شده است را مورد حکم قرار خواهد داد.

سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که نحوه شکایت و رسیدگی به جرایم علیه اموال و مالکیت به چه صورت است و در صورتی که شخصی قصد داشته باشد از ارتکاب هر یک از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت ، شکایت نماید ، چه اقداماتی را باید انجام دهد ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که نحوه شکایت از جرایم علیه اموال و مالکیت ، به این صورت است که شخص بزه دیده ، برای شکایت از این جرایم ، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و پس از ثبت نام در سامانه ثنا، اقدام به ثبت شکایت نماید . به این منظور ، کافیست یک نمونه شکواییه سرقت ، شکواییه خیانت در امانت ، کلاهبرداری و یا سایر جرایم مربوطه ، تهیه شده و با ضمیمه نمودن اسناد و مدارک لازم و پرداخت هزینه دادرسی ، به ثبت برسد .

نحوه رسیدگی به جرایم علیه اموال و مالکیت ، به این صورت است که پس از ثبت شکایت ، پرونده ، به دادسرا ارجاع شده و مقامات دادسرا ، اقدام به انجام رسیدگی مقدماتی می نمایند . در صورتی که با توجه به اسناد و مدارک موجود در پرونده ، ارتکاب جرم علیه اموال و مالکیت توسط متهم احراز نشود ، قرار منع تعقیب صادر شده و در غیر این صورت ، پرونده ، با صدور قرار مجرمیت ، برای صدور حکم ، حسب مورد به دادگاه کیفری ارجاع می شود.

نکته مهم در مورد شکایات و دادخواست های حقوقی طرح صحیح موضوع و انطباق درست مساله با قانون است .

گاهی اوقات ممکن است در شرایط سختی قرار بگیرید و نتوانید بدون مراجعه به دادگاه اوضاع را آرام کنید. تیم ما از تخصص حقوقی قوی کار در دادگاه ها و سیستم های حقوقی مختلف بهره می برد. شما به سادگی می توانید از وکلای ما در شرکت ما بپرسید که آنها چه هستند و چگونه می توانید از آنها بهره مند شوید.

وکلا و کارگزاران موسسه حقوقی بین المللی داود قراخانلو، آماده اند تا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرایم علیه اموال و مالکیت پاسخ دهند .

موسسه ما با ارائه خدمات حقوقی آنلاین و در موارد ضروری با تنظیم لوایح دفاعیه آنلاین برای شما هموطنان عزیز، در هرجایی که به اینترنت دسترسی داشته باشید؛ همراه شماست تا بتوانید مناسبات حقوقی خود را مبتنی بر قانون تنظیم کنید.

2- انواع جرایم علیه اموال و مالکیت کدامند ؟

از جمله مهم ترین انواع جرایم علیه اموال و مالکیت می توان به جرایمی همچون سرقت و تخریب و اتلاف اموال دیگران و نیز خیانت در امانت و ورود غیر قانونی به ملک دیگران اشاره نمود .
متخصصین ما می توانند مشکل شما را با عناوین صحیح حقوقی یا کیفری منطبق نموده و سپس شکایت، دادخواست یا درخواست قانونی را برای احقاق حقوق شما بکار گیرند.

3- مجازات جرایم علیه اموال و مالکیت چیست ؟

در قانون مجازات اسلامی برای هر کدام از انواع جرایم علیه اموال و مالکیت مجازات متفاوتی پیش بینی شده است که قاضی دادگاه در صورت احراز جرم حکم مقتضی را طبق قانون صادر می نماید .

آیا به کمک حقوقی یا مشاوره نیاز دارید؟ در واتس اپ یا با فرم ثبت درخواست با ما تماس بگیرید.

ثبت درخواست مشاوره